Vandaag in Argan: hoe tolerant is Amsterdam?

In opinie op 15-10-2010 | 08:31

Door geweld tegen homo’s en toenemende discriminatie van allochtone jongeren heeft het beeld van Amsterdam als tolerante en homovriendelijke stad schade opgelopen. Dit leidt onder meer tot een gevoel van onveiligheid onder homo’s en een gevoel van ontvreemding onder allochtone jongeren.

Veel Marokkaanse jongeren hebben het gevoel dat discriminatie tegen hen toeneemt en dat ze als groep worden gemarginaliseerd. Ze ervaren discriminatie op de arbeidsmarkt en in het uitgaansleven. Terwijl onder de daders van anti-homogeweld relatief veel Marokkaanse jongens zijn.

Dat werpt de vraag op of discriminatie van Marokkaanse jongeren tegenover homo`s op zichzelf staat. Of komt hun gedrag (deels) voort uit het feit dat het te maken heeft met dat ook zij slachtoffers zijn van discriminatie?

Jongerencentrum Argan organiseert daarover vandaag een expertmeeting waarvoor jongeren, professionals en sleutelfiguren uit het maatschappelijk middenveld uitgenodigd. Ook burgemeester Van der Laan, wethouder Van Es en de stadsdeelbestuurders Achmed Baâdoud, Ronald Mauer ((beiden Nieuw-West), Lieke Thesingh (Oost), Marcel La Rose (Zuidoost) en Martien Kuitenbrouwer (West) zullen hun opwachting maken en het beleid op gebied van tolerantie verduidelijken.

Voor geïnteresseerde media:
Aanmelden via e-mail: Argan@sjadam.nl

 


Meer over argan, discriminatie, emancipatie, homo's, jongeren, maarokkaanse jongeren, van der laan, van es.

Delen: