Veel Engelstalige moslimhaat op twitter uit Nederland

In opinie op 22-08-2016 | 09:04

Relatief veel Engelstalige tweets met een moslimhatende inhoud zijn afkomstig uit Nederland.

Dat blijkt uit een rapport van Centre for the Analysis of Social Media (CASM) van de denktank Demos. CASM houdt sinds eind februari het aantal Engelstalige tweets met moslimhatende commentaren bij.

Voorlopig werden n de maand juli een recordaantal moslimhatende berichten op Twitter geplaatst. Het ging om bijna zevenduizend per dag. De dag na de aanslag in Nice was er sprake van een enorme uitschieter. Dat is de laatste jaren gebruikelijk na terroritische aanslagen.

Omdat CASM over een korte periode meet (vanaf 22 februari dit jaar), valt er weinig  over mogelijke trends te zeggen en is de waarde voor Nederland, waar de voertaal op twitter voornamelijk Nederlands is.

 

De gehele rapportage is hier te lezen.

Hieronder een item van de BBC naar aanleiding van het rapport.

 

Over moslimhaat op Republiek Allochtonië
Republiek Allochtonië besteedt aandacht aan alle vormen van discriminatie, met speciale aandacht voor antisemitisme en moslimhaat. Wij geven in onze eigen teksten meestal wel de voorkeur aan de term moslimhaat boven de term islamofobie. Meer over de terminologie op polderislam of lees Moslimdiscriminatie registreren of islamofobie?

Meer over moslimhaat/islamofobie op dit blog hier.


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen. Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. .

 

 

 

 


Meer over demos, islamofobie, moslimhaat, sociale media, twitter.

Delen: