Verbied de vreemdelingendetentie van kinderen

In opinie op 28-01-2014 | 08:40

Kinderen die bang zijn voor de deurbel, die in hun bed plassen terwijl ze al jaren zindelijk zijn, die nachtmerries hebben of de hand van hun ouder niet meer los durven te laten. In Nederland raken jaarlijks tientallen kinderen beschadigd door een beangstigende en ingrijpende detentie-ervaring. Ze hebben geen straf maar zitten enkel vast omdat ze het land niet in mogen, of juist moeten verlaten.
De Coalitie Geen Kind in de Cel sprak de afgelopen weken met kinderen en ouders die in vreemdelingendetentie hebben gezeten. Dinsdag 28 januari 2014 overhandigt de Coalitie Geen Kind in de Cel de publicatie ‘Papa, hebben we iets ergs gedaan?’ aan Kamerleden die gaan over het vreemdelingenbeleid. Amnesty International, Defence for Children, Stichting INLIA, Kerk in Actie, Stichting Kinderpostzegels Nederland, Stichting LOS, UNICEF Nederland en VluchtelingenWerk Nederland roepen de overheid op om te komen met een wettelijk verbod op het in vreemdelingendetentie plaatsen van kinderen.

Lees verder bij Vluchtelingenwerk of lees het artikel in de Volkskrant.

Meer over vluchtelingen en asielzoekers op dit blog hier.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over asielzoekers, kinderen, vluchtelingen, vluchtelingenwerk, vreemdelingendetentie.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 03/02/2014 11:37

Ik begrijp alle ellende die uit dit bericht op te maken valt en betreur die ook ten zeerste.
Maar tegelijkertijd zie ik ook dat opheffing van deze minder humane detentie er juist toe zal leiden dat minder mensen uitgezet kunnen en zullen gaan worden. En hoe zeer ik het inzetten van kinderen als een argumentatiemiddel ook afwijs, ik weet dat dit in de realiteit ook gebeurt door hun ouders en dat moet ook niet kunnen.
Dus zonder hier ook maar enigszins trots op te willen zijn, denk ik dat opheffing van de detentie van kinderen toch maar niet moet worden besloten.