Vijf bijeenkomsten om activisten met elkaar te verbinden

In opinie op 30-08-2014 | 13:43

Er is sprake van een groeiend activisme in Nederland op diverse terreinen. Dat uit zich niet alleen tijdens demonstraties, maar ook in publieke debatten en op sociale media. De activisten hebben te maken met dezelfde soort problemen: criminalisering in de media, geen gehoor bij beleidmakers, extremistische stromingen in de beweging die proberen grote groepen mensen te bereiken, praktische problemen met de organisatieopbouw, vraagstukken van strategie en tactiek.

Zoals we het in de huidige crisis in Europa ervaren, hebben ze dezelfde tegenstanders: een coalitie van krachten die sociale veranderingen in de wereld tegenhouden. Een aantal organisaties hebben het initiatief genomen om activisten van verschillende bewegingen met elkaar te verbinden. Het initiatief bestaat uit een vijftal bijeenkomsten om activisten bij elkaar te brengen en ervaringen uit te wisselen in de sociale strijd, te leren van elkaar en te onderzoeken of en hoe strategie, tactiek en organisatie op elkaar afgestemd kunnen worden.

De eerste bijeenkomst gaat over internationale solidariteit. Wat zijn de ervaringen van de solidariteitsbeweging met de Palestijnen en de andere onderdrukte minderheden in het Midden -Oosten (Ezidi’s/Koerden/ Christenen)?

Datum: Zondag 31 augustus
Tijd: 14.00-17.00 uur
Locatie Nelson Mandela Centrum, Eerste Weteringsplantsoen 2c,
1017 SJ, Amsterdam.

Inleiders eerste bijeenkomst
Om te beginnen zal Sandew Hira ( International Institute for Scientific Research) een analyse schetsen van de verbanden die de interetnische solidariteit verklaren en onmisbaar maken. De ervaringen van de solidariteitsbeweging met de Palestijnen zal ingeleid worden door Ibrahim Al-Baz, ( Palestijnse Vereniging Nederland), Houda Stitou ( Back to Palestine), Ewout v.d. Berg ( Internationale Socialisten) en een vertegenwoordiger van Koerdische Platform zal hun ervaring over Ezidi’s/Koerden/ Christenen in het Midden –Oosten delen. Kenneth Donau, ( Slavernij- online)zal de verbinding maken met de ervaringen van de strijd van de zwarte beweging tegen racisme. De discussie zal worden geleid door Mohamed Rabbae.

Mocht u nog niet hebben aangemeld dan kunt u registreren via de website:
U ontvangt dan binnen 15 minuten een bevestiging per email.

Tweede Bijeenkomst: Zaterdag 20 september 14.00-17.00 uur:
Islamofobie: de ervaringen van de strijd om islamofobie op de maatschappelijke en
politieke agenda te krijgen en de frontvorming tegen islamofobie, antisemitisme en homofobie.

Derde Bijeenkomst: Zondag 5 oktober 14.00-17.00 uur:
Zwarte Piet: de ervaringen van de strijd van de zwarte beweging tegen racisme.

Vierde Bijeenkomst: Zondag 23 november 14.00-17.00 uur:
Rechtspositie van migranten: de ervaring van de strijd om recht om te migreren en
recht op asiel in Fort Europa.

Vijfde Bijeenkomst: Zaterdag 13 december 14.00-17.00 uur:
De verbinding: een grondige zoektocht naar verbindingen tussen de verschillende
bewegingen op het gebied van strategie, tactiek en organisatie.

Organisatie
Transnational Migrant Platform, International Institute for Scientific Research, SlavernijOnline, Commission For Filipino Migrant Workers (CFMW ), HTIB, EMCEMO, Landelijk Beraad Marokkanen; Aknarij, Mad Mothers en Collectief tegen Islamofobie & Discriminatie

 

a href="http://www.republiekallochtonie.nl/zoek/?search_key=pvv+en+wilders">
Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen


 

 


Meer over activisten, Commission For Filipino Migrant Workers (CFMW ), EMCEMO, HTIB, International Institute for Scientific Research, Landelijk Beraad Marokkanen; Aknarij, Mad Mothers en Collectief tegen Islamofobie & Discriminatie, SlavernijOnline, Transnational Migrant Platform, vergadering.

Delen: