"Vluchtelingenbeleid maakt asielzoekers psychisch kapot"

In opinie op 04-07-2013 | 09:31

"Onderzoek van Laban heeft uitgewezen dat depressies en posttraumatische stoornissen in ernst verdubbelen als vluchtelingen en asielzoekers langer dan twee jaar in onzekerheid over hun verblijfsstatus leven. Ivo Opstelten, de minister voor Veiligheid en Justitie, en zijn staatssecretaris Fred Teeven, noemen de hongerstakingen en zelfmoorden onder asielzoekers in detentie simpelweg ‘excessen’. Schandalig dat met deze woorden ernstige fouten in het beleid worden weggemoffeld. Het zijn geen incidenten! Onderzoek toont aan dat door dit beleid, ondanks enkele beschermende asielwetten, de psychische toestand van mensen juist verergert."

Dat verklaart Joop de Jong, hoogleraar culturele en internationale psychiatrie aan de Vrije Universiteit en hoogleraar psychiatrie aan de Boston University School of Medicine in een interview tegenover Nieuw Wij. Lees het hele interview hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


 

 


Meer over immigratie, psychiatrie, vluchtelingen, zorg.

Delen: