Voor Teeven en journalisten: cijfers over asielzoekers? Lees Flip van Dyke

In opinie door Flip van Dyke op 22-12-2014 | 09:47

In mei sloeg staatssecretaris Teeven alarm: Nederland zou te maken hebben met een enorme toevloed aan asielzoekers. De staatssecretaris becijferde dat het er wel eens 65.000 zouden kunnen worden. Paniek in de tent. Chocoladekoppen in de kranten.

Luie redacties namen de cijfers en de paniekverhalen klakkeloos over. Angst verkoopt inmiddels.

Was er dan niemand die vraagtekens zette bij de cijfers van Teeven? Ja, die was er wel. Het was geen journalist of politicus, maar een blogger die dapper stand hield in een tsunami van hijgerheid en luiheid.

Zijn naam is Flip van Dyke. Hij blogt soms op Republiek Allochtonië of Sargasso, maar vooral op zijn eigen blog. Vandaag pikte dagblad Trouw het eindelijk op.

Ere wie ere toekomt.

Dames, heren journalisten en politici, wanneer u niet alleen geinteresseerd bent in paniekverhalen, maar in feiten: lees Flip van Dyke.

Stukken van Flip of stukken waarin naar hem op Republiek Allochtonië verwezen wordt lees je hier, maar beter nog: breng een bezoek aan zijn eigen blog en lees bijvoorbeeld:

En, dames, heren politici: misschien wordt het tijd de staatssecretaris eens kritisch te vragen waarom hij zijn cijfers zelden op orde heeft. 

Meer recente artikelen op Republiek Allochtonië met harde cijfers:


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 

 


Meer over asielzoekers, cijfers, feiten, flip van dyke, ondrzoek, teeven.

Delen: