Voorman Turkse arbeidersvereniging boos op Samsom

In opinie op 29-10-2014 | 21:20

Mustafa Ayranci, de voorzitter van de Turkse arbeidersvereniging HTIB, tevens lid van de PvdA is boos op Diederik Samsom.

Directe aanleiding hiervoor is het besluit van het kabinet de maandelijkse koopkrachttegemoetkoming (MKOB) van 25 euro te vervangen door een inkomensondersteuning die afhankelijk is van het aantal jaren dat men in Nederland woont. Dit zal voor veel migrantenouderen een achteruitgang in inkomsten betekenen.

Mustafa Ayranci wijst op een videoverslag dat de NOS maakte van het PvdA-congres over de deelname aan Rutte II.  Naar aanleiding van vragen van onder andere PvdA-lid Ayranci verklaart Samsom dat maatregelen die Geert Wilders had bedacht voor het eerste kabinet Rutte door Rutte II weer zijn gesloopt. Als voorbeeld noemde hij een "ongelofelijke pestmaatregel", namelijk dat de AOW-toeslag zou worden geschrapt voor mensen die geen volledige AOW hebben opgebouwd. Mensen die volgens Samsom vaak van verre zijn gekomen. Het ging volgens de PvdA-leider niet om veel geld, maar om pesten. Om vooral Turkse en Marokkaanse gepensoneerden dat extraatje te misgunnen. "Dat hebben we terug gezet, verklaarde Samsom. "Precies omdat wat Mustafa zei ik wil nazeggen: 'Ja mensen, dit is uw land, dit is ons land, samen maken wij de toekomst." Samsom voegde hier aan toe: "En u weet, wat er ook in het regeerakkoord staat, vanuit de Kamer, met de partijleider als fractievoorzitter, zullen we dat geluid dag na dag laten klinken."

Zie het verslag hieronder vanaf ongeveer 14.30 minuten.

 

Mustafa Ayranci is nu woedend. "Diederik Samsom heeft tegenover het gehele congres verklaart niet als het vorige kabinet migrantje te gaan pesten. Het kabinet doet dat nu wel. We hebben al het gedoe gehad met het verlagen van de kinderbijslag en de uitkeringen aan weduwen en wezen in het buitenland en de beeindiging van associatieverdragen. Samsom moet niet met z'n kont draaien, maar zijn beloften aan het PvdA-congres nakomen. Ik voel me verraden door mijn partij wanneer de PvdA-fractie dit niet herstelt. Ik doe een beroep op alle PvdA-leden op om onze PvdA-ministers en staatsecretarissen te helpen herinneren aan de beloften die Samsom deed aan het congres."

Lees ook:

Ouderen met onvolledige AOW opnieuw gepakt

Korting op aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen treft vooral migranten

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen


 

 


Meer over aow, htib, mustafa ayranci, pvda, samsom, woonlandbeginsel.

Delen: