‘Vrouwen van kleur worden niet vertegenwoordigd in de Nederlandse media’

In opinie op 04-11-2016 | 11:08

Volgende week verschijnt de eerste aflevering van Dipsaus, een podcast-serie over politiek, lifestyle, media en cultuur vanuit het perspectief van vrouwen van kleur. “Wij willen luisteraars het gevoel geven: dit is echt voor mij gemaakt. In plaats van: ik mag ook kijken.”

Het nieuwe boek van Zadie Smith. Hoe de mainstream media eenzijdig berichten over allochtone treitervloggers. Of gekleurde Nederlandse muzikanten zich net als zangeres Solange sterk moeten uitspreken tegen racisme. Nagellak.

Zomaar een paar onderwerpen die voorbij kunnen komen in een aflevering van de nieuwe tweewekelijkse podcast Dipsaus, die tot stand komt met steun van het Stimuleringsfonds van de Journalistiek. Maandag 7 november verschijnt de eerste aflevering.

De podcast wordt gepresenteerd door actrice en programmamaker Anousha Nzume, toegepast psycholoog Mariam El Maslouhi en Ebissé Rouw, redacteur bij een uitgeverij. Hun idee: een vrolijk maar ook intelligent programma maken over dingen die vrouwen van kleur in Nederland bezighouden.

Lees verder op de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

 

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!


Meer over Anousha Nzume, dipsaus, Ebissé Rouw, Mariam El Maslouhi, media, podcast.

Delen: