VVD: geen borstvergroting voor asielzoekers

In opinie op 10-10-2015 | 11:08

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra wil Nederland onaantrekkelijk maken voor asielzoekers met een tijdelijke verblijfsvergunning. Hij wil hen geen medische hulp ontzeggen, maar de zorg kan voor deze groep wel een stuk soberder. In een interview met het AD zegt hij: “Als mensen aandoeningen hebben of er is spoedeisende hulp nodig, dan helpen we hen gewoon. Maar plastische chirurgie, ooglidcorrecties, borstverkleiningen of -vergrotingen, een complete tandrenovatie, nee. Dat soort zaken: echt niet.”

In hoeverre vrouwelijke asielzoekers met een tijdelijke verblijfsvergunning in de rij staan voor een borstvergroting, kan de voorlichter van de VVD, Kees Berghuis, op twitter niet aangeven, na een vraag van Joshua Livestro: 'Het gebeurt weinig, maar het gebeurt wel' laat hij weten.

Asielzoekers die een tijdelijke status hebben, moeten zelf een zorgverzekering afsluiten. Daarvoor betalen ze dan ook zelf de premie. Plastische ingrepen als borstvergrotingen worden in Nederland overigens in een basisverzekering alleen in uitzonderlijke situaties vergoed. Mochten er al asielzoekers zijn die naar Nederland komen voor een borstvergroting, dan kost dit de Nederlandse belastingbetaler normaal gesproken dus niets.

Zijlstra laat in het interview verder weten dat de VVD vindt dat Nederland onaantrekkelijker moet worden voor asielzoekers, die nu de sociale voorzieningen zouden bedreigen.

Er is op sociale media veel kritiek op de uitspraken van Zijlstra. Enkele voorbeelden:

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over asielzoekers, halbe zijlstra, vluchtelingen, vvd.

Delen: