"Wat zou het mooi zijn, een Nederland zonder moskeeën"

In opinie door Jan Jaap de Ruijter op 28-01-2013 | 12:00

Tekst: Jan Jaap de Ruiter

Bovenstaande zin staat op de site Mosknee.nl die op 25 januari 2013 gelanceerd werd. De site is een initiatief van de Partij Voor de Vrijheid. Elke partij en elk individu heeft het recht bezwaar te maken tegen bouwplannen in en van gemeentes. Daar zijn procedures voor. Die kunnen gevolgd worden en het resultaat kan zijn dat de bouwplannen van de baan zijn, ze gewijzigd worden of gewoon gerealiseerd worden zoals oorspronkelijk bedacht.

Iedereen heeft dus de vrijheid te protesteren tegen bouwplannen. Er is ook niets tegen een website die ondersteuning geeft aan mensen om hun protesten conform de procedures vorm te geven. De vrijheid een website te initiëren door een politieke partij past ook in ons democratisch systeem. Ook als het gaat om het protest te kanaliseren tegen moskeebouw. De Partij Voor de Vrijheid staat niet alleen in het vorm geven van protest tegen een religie, in dit geval de islam. Was het niet D66 dat onlangs in het nieuws kwam als partij van christen-pesters? De zondagsluiting, de uitsluiting van de koningin van de formatie? De christelijke partijen waren niet blij met D66.

Ik heb ook geen bezwaar tegen het principe van de website. Het is het verworven recht binnen een democratie je protest te uiten en te kanaliseren.

Er is evenwel één bezwaar, een fundamenteel bezwaar. Dit bezwaar zit verscholen in de volgende zin die op de site staat:

“Wat zou het mooi zijn, een Nederland zonder moskeeën”.

Het lijkt zo’n onschuldige zin: een Nederland zonder moskeeën. Maar stel dat deze wens in vervulling gaat. Dan zouden er in Nederland zo’n 450 moskeeën moeten verdwijnen.

Hoe wordt dat gerealiseerd?

Komt er een regering die zo iets gaat verordonneren? En als dat zo is, gaat dat dan zonder protest? Wat zit er achter deze redenering? Moskeeën weg, is dat niet hetzelfde als islam weg? Of in elk geval dat onderdeel van de islam weg? Op de website staan ook deze zinnen:

“Nederland is geen islamitisch land en mag dat ook nooit worden. Toch zien we invloed van de islam hand over hand toenemen”.

Dit is het wensenlijstje: geen moskeeën, Nederland geen islamitisch land, de invloed van de islam moet stoppen.

Wat mist er in dit lijstje?

Juist: de mensen achter de moskeeën, het vermeend islamitische land en de islam: de moslims.

Zijn de moskeeën weg, wordt Nederland geen islamitisch land, is de invloed van de islam gestopt: wat is er dan gebeurd met de moslims?

D66 wil de invloed van het christendom terugdringen. Maar de christenen mogen blijven en de kerken ook. De PVV wil de invloed van de islam terugdringen. Maar blijft vaag over het lot van de moslims.

Of toch niet? In zijn laatste boek zegt partijleider Wilders het duidelijk: hij beveelt de moslims van harte aan hun geloof af te leggen, de haatdragende koran af te zweren en het voorbeeld van hun profeet niet langer te volgen. Ongehoord: dit voorstel tot het verloochenen van wie en wat je bent, dat doet geen enkele andere partij. Ook D66 niet, de PVV echter wel.

De site Mosknee.nl lijkt te passen in ons vreedzame democratische systeem, maar onder haar groene gras zit een buitengewoon giftige adder: die van de islamhaat.

Jan Jaap de Ruiter is arabist aan de Universiteit van Tilburg. Dit stuk is eerder verschenen op zijn weblog, waarop binnenkort ook blogs in het Arabisch verschijnen. In overleg met de auteur is het ook op Republiek Allochtonië geplaatst. De Ruiter is te volgen op Twitter via @janjaapderuiter

Link: Mosknee.nl

Meer over moskeeën op dit blog hier
 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over islam, islamdebat, jan jaap de ruiter, mosknee, pvv.

Delen:

Reacties


Abdel - 05/03/2013 17:32

Hoi Arno,

Ik lees nu pas je reactie, sorry. Ik wil hier wel met je over praten. Dsnoods per e-mail want jouw reactie doet mij pijn. Wil je echt liever dat ik wegga? Je zegt dat ik een intolerant iemand bent die niets van homos en de nederlandse samenleving moet hebben.... Hoe kom je daar aan? Ik heb totaal niets tegen homos. Ik accepteer de nederlandse grondwet, en zal die ook verdedigen. Maar als een nederlander van afkomst een kerk mag bouwen.... Waarom mag ik als nederlander van geboorte dan geen moskee bouwen? Als ik hem nog zelf betaal ook? Ben jij iets gelijker dan ik? Omdat mijn ouders uit een ander land komen? Nee toch..... Discriminatie mag niet. Dus ook niet van homos of andersgelovigen. Pak dat dan aan, niet een vredelievende moslim ( serieus, ze bestaan hoor, en heel veel ook). Als je wil zou ik hier verder met je over willen praten want ik ruik de godsgruwlijke dag angst voor alles wat moslim of marokkaan is....

Arno - 27/02/2013 20:43

Abdel, waarom accepteer jij onze samenleving niet samen met jouw mede-ideologen ? Ik heb er nameljk moeite mee een intolerante ideologie te moeten tolereren. Intolerant tegen homo's, niet of andersgelovigen. Het is door jullie intolerantie dat wij onze tolerantie op moeten geven.

Zucht - 06/02/2013 09:00

ïslamhaat", "islamfobie". Zucht. Ben opgegroeid in een vooral seculiere samenleving. Mensen die serieus in toverkabouters geloofden zag je wel eens op TV, curiositeit. In 25 jaar is dit land overspoeld met migranten die niet alleen in toverkabouters geloven maar hun religie uitdragen als een politieke ideologie. Nee, niet zo'n zin in. Zou ook geen zin hebben in een massa-immigratie van Soviet-communisten. Nee, ik vind die potsierlijke Eftelingbouwwerken niet mooi, net zoals een Mac Donalds op elke straathoek. Maar ja. Overal mag je een mening over hebben. Behalve... Want dan is het discriminatie, racisme, haat. Schei toch uit.

vanhetgoor - 28/01/2013 14:02

In een ideale wereld zijn geen gevangenissen en geen moskeeën. Een gevangenis is voor misdadigers en een moskee is voor mensen die geïndoctrineerd willen worden met ziekelijke gedachten en verachtelijke dogma's. Uit een moskee komt niets goed voort. Het zijn centra van misdaad, namelijk er wordt ongelijkheid verkondigd. Dat is tegen de wet. In Nederland zijn man en vrouw gelijkwaardig. Ook wordt in de moskee, net als vroeger in het Derde Rijk verkondigd dat joden inferieur zijn. Sterker nog er wordt in de moskee opgeroepen joden te vermoorden waar men kan. "Oh profeet, achter mij zit een jood verborgen, houw hem neer!" dat is iets wat aan gelovige moslims wordt onderwezen, dat moet stoppen.

Een eerste stap naar de bevrijding van de moslims is het verbieden van moskeeën en islamitische scholen. Overal op de wereld, niet alleen in Nederland. Want in die moskeeën worden die verschrikkelijke theorieën verkondigd en er in gestampt!

Als er geen moskeeën meer zijn dan zijn er ook minder gevangenissen nodig en psychiatrische instellingen waar de mensen moeten worden verpleegd die last hebben van onlogische en onwenselijke en mensonwaardige gedachten. De misdadigers die in de moskee werken en al hun handlangers moeten volgende de gewone geldende wetten in de beschaafde wereld worden veroordeeld. De slachtoffers van deze misdadigers moeten worden verpleegd en worden gedéprogrammeerd, dat is kostbaar en tijdrovend, maar misschien kan er worden aangeklopt bij de financiers van de misdaad die islam heeft, de Turkse producenten en handelaren in heroïne, Marokkaanse hasj de olie-sjeiks etc. etc.

abdel - 28/01/2013 12:53

verzuiling.......kan men niet accepteren dat wij hier zijn? dat we hier blijven? Wat behelst integratie... nederlands leren en je aan de nederlandse wet houden? als dat zo is mag ik gewoon mijn geloof belijden. Moskeeen verbieden valt onder discriminatie. Dat mag niet. accepteer mij, accepteer ons.