Wilders op schoot bij vrienden Khadaffi

In opinie door Wltrr op 02-04-2011 | 15:18

Tekst: Wltrr

Gisteren stelde de PVV-fractie in de gemeenteraad in Den Haag vragen aan de wethouder over het Mawlid Festival, dat dit weekend in Den Haag plaatsvindt. Onder de noemer ‘Geen mentale vergiftiging in Den Haag!’ komt de PVV met een persbericht waarin de voormalige incassobureau-medewerker Machiel de Graaf roept: ‘Hoe durft het college van de stad van vrede en recht een festival toe te staan waar een boosaardige en intolerante ideologie als de Islam verheerlijkt wordt onder het mom van een vredige religie!’ Zijn collega Chris van der Helm gooit er nog een schepje bovenop door te stellen: ‘De Islam wordt hier als een feest verkondigd, dat is een mentale vergiftiging pur sang, aangezien de Islam oproept tot Jodenhaat en een strijd tegen de ongelovigen.’ De Graaf’s collega-raadslid De Winter, voormalig klantenlokker op Ibiza, verspreidde het bericht via twitter.

De PVV stelt schriftelijke vragen aan de wethouder, zoals of de organisatie (indirect) subsidie krijgt en of de wethouder het eens is met de doctrine van de PVV dat de islam een ‘kwaadaardige ideologie’ is, die ‘nooit en te nimmer subsidie mag ontvangen.’ Volgens de website van organisator Minhaj-ul-Quran ontvangt deze geen enkele subsidie van de gemeente Den Haag, en bovendien is alle informatie omtrent subsidies eenvoudigweg op te vragen. Minhaj-ul-Quran is opgericht door Shaykh Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri, een voormalig professor in recht van de universiteit van Punjab. Qadri wordt gezien als autoriteit en is een veelgevraagd spreker op talloze conferenties, waaronder het World Economic Forum, waarin hij stelde dat terroristen het pad van de ware islam hebben verlaten en waarin hij Osama bin Laden scherp veroordeelde.

Het thema van het festival dit jaar is ‘Jihad van kennis, liefde en vrede’. Een seminar gaat over de ‘Fatwa tegen terrorisme’ die vorig jaar door de organisatie in een 600 pagina’s tellend document is uitgeroepen. Daarin worden geweld en alle vormen van extremisme veroordeeld. ‘Anderzijds zal ook een boodschap uitgaan naar de moslimgemeenschap dat wij moslims afstand nemen van dit soort ongeoorloofde praktijken en dat het pad van de Quran en Sunnah het pad van vrede is.’ Maar volgens de PVV bestaat dit niet. ‘Deelt u de mening dat er op dit festival een mentale vergiftiging plaatsvindt, doordat de totalitaire ideologie, de Islam, centraal staat samen met boosaardige boeken als de Koran en aanhangige schriften als de Hadith waarin wordt opgeroepen tot homo- en Jodenhaat, een strijd tegen de ongelovigen(u en ik) en ongelijkheid tussen man en vrouw wordt aangemoedigd? Zo neen, waarom niet?’. Dezelfde mentale vergiftiging staat ook in de bijbel, maar dat is minder erg. ‘Deelt u de mening dat de islamitische ideologie volledig tegen onze joods-christelijk-humanistische tradities indruist, en u daarom, als college, nooit een platform mag bieden aan een multicultureel festival waarbij een malicieuze en intolerante ideologie centraal staat en de profeet Mohammed, een oorlogshitser, verheerlijkt wordt? Zo neen, waarom niet?’

Gisteren was de grote leider Wilders, eigenaar en enig lid van de PVV, in Rome waar hij ondermeer sprak over het ‘falen van de multiculturele samenleving’, zijn moedige strijd tegen de islam en waar hij pleitte voor een nieuwe feestdag, de Internationale Dag tot Uittreding uit Islam. Hij was in Rome op uitnodiging van de Fondazione Magna Carta (FMC), een neoconservatieve denktank die samenwerkt met het American Enterprise Institute, met kopstukken als John Bolton, Paul Wolfowitz en Richard Perle. FMC bereidde eerder het bezoek voor van toen-president G.W. Bush aan Italië. Beide organisaties organiseerden enkele jaren terug transatlantische conferenties over terrorismebestrijding en veiligheid, die gesponsord werden door bedrijven als machinebouwer Finmeccania, grootleverancier aan het Italiaanse ministerie van defensie. Grootaandeelhouder in Finmeccania is de Libyan Investment Authority, met 70 miljard dollar het 13e staatsfonds ter wereld. Het speeltje van Khaddafi.

Een festival dat oproept geweld en extremisme af te keuren en te veroordelen, dat mag volgens de PVV niet. Een conferentie toespreken, die wordt gedragen door de wapenindustrie, en daarin oproepen tot strijd tegen de islam en de multiculturele samenleving, dat mag natuurlijk wel. Gaat er nog een partij vragen stellen over het bezoek van een Nederlandse parlementariër op uitnodiging van een organisatie die evenementen organiseert die gefinancierd worden door Khaddafi?

Link:
het Mawlid Festival
De Israelische agenda van Geert Wilders

Wltrr is blogger. Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 26 maart 2011 en vandaag op zijn eigen, lezenswaardige blog. Met toestemming van Wltrrr is dit stuk ook op Republiek Allochtonië verschenen.


Meer over den haag, khadaffi, mawlid festival, pvv, wilders, wltrr.

Delen:

Reacties


Faatje - 02/04/2011 16:23

Interessant stuk, dankjewel Wltrr!