Zwarte Pietactivist verliest baan na aangifte door agent

In opinie op 17-02-2015 | 12:17

Kno'Ledge Cesare, een van de oprichters van Zwarte Piet is Racisme, is zijn vergunning kwijt om als beveiliger te werken. Hij werd vorig jaar in Gouda tijdens de intocht van Sinterklaas gearresteerd. Bovendien blijkt aangifte tegen hem te zijn gedaan omdat hij een politieagent zou hebben mishandeld.

Cesare is verbaasd: hij weet niets van een aangifte. "Iedereen die het filmpje van mijn arrestatie ziet, kan zien dat ik helemaal niets doe. Zij hebben mij juist op brute wijze gearresteerd", vertelt de Utrechter aan RTL Nieuws. Hieronder de beelden van zijn arrestatie.

 

Cesar heeft geen spijt van zijn actie: "Het is belangrijk dat we blijven opkomen voor onze rechten. En ook om te laten zien hoe Nederland hiermee omgaat. Als je opkomt voor jezelf, word je zo aangepakt. Heel veel (zwarte) Nederlanders steunen me, maar durven er niet openlijk voor uit te komen omdat ze vrezen voor hun baan of familie."

De politie heeft de volgende verklaring uitgegeven: "Betrokkene is 15 november aangehouden. Hij was betrokken bij een demonstratie waarbij door de demonstranten niet de aanwijzingen (zoals een locatieverbod) van de gemeente werden opgevolgd. Betrokkene pleegde verzet bij zijn arrestatie, de formele aanklacht is dan ook verzet bij aanhouding. Uit documentatie blijkt verder dat de verdachte bij die aanhouding kennelijk opzettelijk een agent letsel heeft toegebracht. Die betreffende agent heeft daarvan aangifte gedaan, formele aanklacht is mishandeling."

Lees verder bij RTL Nieuws
 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 


 

 


Meer over Kno'Ledge Cesare, politie, racisme, zwarte piet.

Delen:

Reacties


John Dubbelboer - 20/02/2015 08:50

Moet het beschamende dossier Zwarte Piet echt weer open. Wekenlang woedde er in de Nederlandse sociale media een storm. Was het hoofdthema de verontwaardiging over een racistisch relict in een Nederlands volksfeest dat ook al zo gretig teerde op sadistische bangmakerij van kinderen? Kortom was er wellicht een grootmoedige trek te bespeuren in dit discours? Nee, beste mensen, de verontwaardiging gold het verwijt dat de voorstanders van Zwarte Piet zelf racistisch zouden zijn.
Welkom in de Nederlandse volksaard. Noem Islamkritiek racisme en het volk siddert. Ondertussen is men blind voor het evidente racisme van de raciale karikaturalisering die Zwarte Piet nu eenmaal is.
En het kon nog veel erger. Het kruis werd verwijderd van de mijter van Sinterklaas. Alles voor een goed zelfbeeld maar net als het handhaven van Zwarte Piet, de verkeerde beslissing: een forse bonus voor de intoleranten in onze samenleving.
En we gaan nu toch niet meemaken dat na maanden van gekwetst zelfbeeld, lafheid en kruiperigheid een rancuneuze daadkracht ons bevangt? KC ontslagen? Schande.